Triplă lansare Marta Petreu la Polirom

Scriitoarea Marta Petreu a beneficiat vineri, în cea de-a treia zi a Târgului de Carte Bookfest, de o triplă lansare în standul Bookfest, unde au fost prezentate publicului cărțile Cioran sau un trecut deocheat, Acasă, pe câmpia Armaghedonului și Apocalipsa după Marta.

Autoarea a mărturisit că nu s-a mai bucurat de atâta atenție de la apariția controversatului său volum Diavolul și ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. „M-am emoționat extraordinar de tare în legătură cu această lansare, încă dinainte ca ea să fie planificată la Bookfest, când cei de la Poliurom mi-au cerut o fotografie pe care să o transforme în poster. Atunci mi-am făcut fotografia și n-am mai putut să mă gândesc decât la momentul de acum doi ani, când vorbeam, într-un cadru asemănător, despre titlul care a stârnit atâtea reacții. Eram extraordinar de fascinată de asemenea fotografii și nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge pe un astfel de afiș uriaș“. Modestia autoarei a fost compensată de laudele aduse de critici celor mai recente cărți ale sale și de succesul lor la public.

Marta Petreu este scriitor și profesor. S-a format în ambianța intelectuală a mișcării literare Echinox, de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj. Profesor de istoria filosofiei românești la Universitatea „Babes-Bolyai“ și redactor-șef (din 1990) al revistei Apostrof, publicație mensuală editată de Uniunea Scriitorilor din România și de Fundația Culturală Apostrof. Doctor în filosofie al Universității din București, cu lucrarea Valențele estetice ale anamorfozei logice (1992). A debutat editorial în 1981, cu volumul de poeme Aduceți verbele.

Back to top