Vocile Humanitas Multimedia la Bookfest

Celebrități îndrăgite, ale căror voci sunt prezente pe audiobook-urile scoase de Humanitas Multimedia – Irina Petrescu, Victor Rebengiuc, Gabriel Liiceanu – au fost prezente la un eveniment organizat de editură la Bookfest.

Irina Petrescu, actrița care a „pus” vocea Monicăi Lovinescu spune că timbrul acesteia este inconfundabil, grav și jucăuș în același timp. „Era ca un pește vesel, iar atunci când am cunoscut-o eu, acest pește vesel se zbenguia într-un acvariu, la Paris”. Victor Rebengiuc mărturisește că a citit toate textele cu mare atenție, fiindcă i-au fost încredințate numai texte valoroase. „Eu vă sfătuiesc să încercați să înțelegeți fenomenul audiobook, pentru că este folositor. Nu spune nimeni să renunțăm la a mai citi cărți, dar atunci când nu avem răgazul necesar, un audiobook este soluția cea mai fericită”, crede marele actor.

„Știți, pe vremea noastră, exista teatru radiofonic”, s-a adresat Gabriel Liiceanu publicului din care făceau parte și mulți tineri. „În perioada aceea, a entertainmentului comunist, aceasta era una dintre supremele plăceri. Îi plâng de milă pe tinerii de azi, pentru că habar nu au ce bine ne distram noi atunci. Audiobook-ul face azi pentru ei ce făcea demult teatrul radiofonic pentru noi”.

Back to top