Volum dedicat dictaturii lui Nicolae Ceaușescu scris de un specialist în istoria comunismului

În parteneriat cu Institutul Polonez, Editura Polirom va prilejui publicului întâlnirea cu Adam Burakowski, în cadrul a două evenimente, organizate la București și Iași.
Adam Burakowski va fi prezent la ediția de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest: duminica, 29 mai, începând cu ora 12.00, va avea loc lansarea volumului, în prezența a trei invitați de marcă, Stejarel Olaru, Marius Oprea și Adrian Cioroianu.
Pe 31 mai, ora 18.00, este plănuită lansarea cărții la Iași, la Librăria „Orest Tafrali”. Invitați speciali: Liviu Antonesei și Alexandru-Florin Platon.

Dictatura
„Volumul are la bază surse bibliografice numeroase, românești și străine, ceea ce demonstrează o abordare atentă – pentru că, până la urmă, tema istoriei regimului ceaușist este provocatoare, dar și anevoioasă, complicată prin capcanele pe care le poate întinde.” (Stejarel Olaru)

„Este o carte care vrea să arate că nu e rentabil să fii sclav și, dacă, citind ce am scris eu, fie și numai o singură persoană renunță la statutul de sclav, atunci consider că a meritat să consacru șase ani de muncă pentru a o scrie. Cu aceeași speranță aștept și ediția în limba română.” (Adam Burakowski)

Adam Burakowski
Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989)
Geniul Carpatilor

Un volum dedicat integral comunismului românesc din perioada lui Nicolae Ceaușescu, o analiză comparată de tip istoric și politic realizată de un specialist consacrat în istoria comunismului din Europa Centrală și de Est. Pe baza unei bibliografii vaste și a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne oferă nu doar o istorie a comunismului românesc, ci și o carte despre puterea absolută al cărei unic scop este consolidarea perpetuă a puterii.

„Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatură și un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceaușescu ne oferă și o perspectivă de istorie politică, alături de explicațiile necesare privind felul în care a funcționat regimul ceaușist folosindu-se frica, manipularea și falsul naționalism. Fără îndoială, cititorul acestei cărți va fi răsplătit. Volumul are la bază surse bibliografice numeroase, românești și străine, ceea ce demonstrează o abordare atentă – pentru că, până la urmă, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar și anevoioasă, complicată prin capcanele pe care le poate întinde.”(Stejarel Olaru)

„Eu trăiesc într-o țară în care ramășițele comuniste, din pacate, încă nu s-au stins, ba chiar reînvie ca niște spectre care-și iau o nouă înfațișare și alt nume. În unul dintre interviurile pe care le-am acordat cu ocazia lansării în Polonia a Dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, spuneam că este o carte care vrea să arate că nu e rentabil să fii sclav și, dacă, citind ce am scris eu, fie și numai o singură persoană renunță la statutul de sclav, atunci consider că a meritat să consacru șase ani de muncă pentru a o scrie. Cu aceeași speranță aștept și ediția în limba română.”(Adam Burakowski)

Back to top