Zânele vin din cărţile pentru adolescenţi

Zânele vin din cărţile pentru adolescenţi

Dragă cititoare, îţi mai aduci aminte de varianta ta inocentă şi copilăroasă, când îţi doreai din toate puterile să fii zână? Să faci vrăji bune, să zbori cu aripile tale translucide, să poţi să devii nevăzută într-o răsuflare şi să pluteşti peste tot mai mereu înconjurată de o pulbere fină-fină, de aur şi diamant?

Lauren, personajul principal din cartea Aripi, de Aprilynne Pike, simte de la bun început că e ceva în neregulă cu ea. Dar o pune pe seama faptului că, la 15 ani, trebuie să se integreze într-o şcoală obişnuită, ea, care până atunci fusese şcolită acasă. Este puţin ciudată, dar în lumea adolescenţilor, bizari prin însăşi definiţia cuvântului şi a vârstei, ea trece repede peste ceea ce o diferenţiază de noii ei colegi. În special unul dintre ei, David, pare să-i înţeleagă regimul vegetarian extrem şi hainele lălâi pe care le poartă fata.

Lauren trece mai greu însă peste faptul că din spate îi creşte o spectaculoasă şi translucidă pereche de aripi. Se ştia ea specială, dar parcă nici chiar aşa. Şi ştie că trupul de adolescentă parcurge nişte schimbări, dar parcă nu aşa… Aşa că, luându-l pe credinciosul David părtaş la viaţa sa de poveste, Lauren află, pas cu pas, că face parte din neamul zânelor, ceea ce înseamnă că nu se aliniază deloc la regnul celor construiţi din carne şi oase, ci este mai apropiată de familia vegetalelor însufleţite. Adică este o mică zână.

Evident, tânăra este nevoită să se împartă între viaţa printre oameni şi viaţa printre zâne. Capătă chiar misiuni importante care au ca scop protejarea teritoriului populat de aceste creaturi, miticul Avalon. Se îndrăgosteşte de cineva în fiecare din lumile sale şi acesta este, de fapt, cel dintâi prilej de lămurire interioară din viaţa sa.

Autoarea Aprilynne Pike pare o femeie tenace. Americanca nu s-a lăsat până nu a dus la patru numărul volumelor din seria Aripi. Este un număr bun în existenţa ei, de vreme ce are acasă, îmreună cu soţui ei, Kenneth, nu mai puţin de patru copii. Pike s-a declarat întotdeauna fan Stephanie Meyer, care s-a şi oferit, de altfel, să-i promoveze seria despre zâni şi zâne. Cum fiinţele mitologice nu încetează să-l pasioneze pe om, fiinţă reală şi pragmatică, zânişoarele străvezii şi capricioase ale americancei au dus-o pe aceasta, bătând din aripioare, către vârful topului bestseller-urilor americane, la capitolul cărţi pentru copii.

În afara timpului dedicat scrierii de proză fantasy, Aprilynne aleargă foarte mult (în aer liber, nu pe banda din sala de fitness, cum ţine să precizeze) şi este moaşă. Cei şase membri ai familiei locuiesc în Glendale, Arizona, pentru că le place soarele.

Back to top