Prozele scrise de George Mihalcea se asortează bine cu serile în care asculţi de unul singur Noir Desir sau Massive Attack într-un apartament studenţesc sau cu zilele în care îţi afunzi nasul în carte în timp ce metroul te duce la un job lipsit de un career plan. Despre oameni ca tine vorbeşte autorul, a cărui voce sigur ţi-e cunoscută de la Radio Guerrilla, dacă te încadrezi în publicul-ţintă al întâmplărilor din Suburbia 10, unde stă acel middle class underground, ignorat de curentul majoritar, dar vizat de copywriterii dornici să creeze o reclamă despre generaţia Peter Pan sau despre aceia dintre noi rămaşi fără planuri de viaţă după ce fac rost de banii de chirie.
Mă bucur că efervescența electorală care cuprinsese online-ul românesc astă-toamnă are un pui mic și zglobiu, o campanie de încurajare a lecturii de povești în familie. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print. Căci mesajul său trebuie să ajungă la părinții grăbiți și stresați de traficul infernal de dimineață, la cei care aleargă cu disperare să bifeze toate treburile zilei și la cei care încă se mai simt atrași de cuvântul scris.
Marţi, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Cartea de Nisip din Timişoara (Str. V.V. Delamarina, nr. 1) va avea loc o dezbatere pe tema romanului 1989, semnat de Adrian Buz şi apărut în colecţia „Ego. Proză a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.
Astăzi debutează, la Clubul Țăranului din cadrul Muzeului Țăranului Român, cele patru seri de lecturi publice și dezbateri din cadrul ediției cu numărul 7 a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), cel mai important proiect independent dedicat literaturii din România.