Putea fi evitat Primul Război Mondial? Puteau marile puteri europene să renunțe la aroganță, orgolii și alianțe bazate pe interese futile, pentru a evita o confruntare cu mii și mii de victime? De ce Europa progresistă s-a aruncat în conflicte pe care nu a știut să le gestioneze?
Dragostea cea veche îţi şopteşte la ureche. Primele iubiri, o nouă carte semnată de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton şi una dintre cele mai de succes autoare publicate de Editura Polirom în ultimii ani, a apărut în ediţie tipărită şi digitală în Seria de autor ce îi poartă numele.
Acum câțiva ani, când am am aflat că Sînziana Popescu scrie fantasy pentru copii, m-am gândit că e foarte curajoasă. Pentru că sunt foarte puține cărți pentru copii care trec dincolo de zidul poveștilor clasice – citite și traficate intens prin librării și camere de pici – și e nedrept! Sunt o mulțime de cărți frumoase, de autori români și străini, care merită să stea în bibliotecile celor mici.
Asociația Fălticeni Cultural propune publicului iubitor de teatru și arta spectacolului a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic. Festivalul începe în ultima zi a verii și se încheie pe 6 septembrie. Participanții care s-au înscris la festival vor participa la atelierele de creație din cadrul programului și vor concura pentru premiile și distincțiile acordate la finalul festivalului.
Pentru că mai e încă vreme de vacanță și de visare și de lecturi de răsfăț, vă recomand o carte care mi-a plăcut foarte tare! M-am atașat foarte mult de eroina romanului Croitoreasa de la Dachau, o frumoasă londoneză, Ada Vaughan, care nutreşte ambiţia de a deveni modistă, cu un atelier care să-i poarte numele. Şi visul ei nu este, poate, prea greu de îndeplinit, fiindcă talentul nu-i lipseşte.
Lucian Dan Teodorovici a fost selectat printre semifinaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale Angelus, Polonia, ediţia 2015, cu romanul Matei Brunul (Polirom, 2011, 2014, disponibil şi în ediţie digitală).
The New York Times a numit-o „Cenușăreasa tehnologiei, Forbes vedea în ea „noul fenomen al modei, iar The Huffington Post o consideră „pur și simplu genială . Sophia Amuroso a scris o carte neobișnuită, care va fi, pentru multe dintre cititoarele sale, un duș rece și revigorant.
Dacă te-ar întreba cineva ce îți definește identitatea românească, tu ce ai răspunde? Eu mă gândesc la mărțișor (pentru că e și aniversarea mea J), la mucenici, la sarmale, colivă și zacuscă, la Coloana Infinitului, la Eminescu, Enescu, la omulețul Gopo și Maria-Mirabela, la Caragiale și Stănescu, la apusurile de la Marea Neagră și aburul care iese din vârfurile brazilor când răsare soarele în Munții Vrancei.....și aș putea continua cu lista asta toată ziua.