G. Puia Negulescu, G. Mencinicopschi și Șerban Puia Negulescu vă recomandă un nou titlu pentru raftul de cărți esențiale pentru un stil de viață sănătos.
Autorii cărții Vindecarea alternativă, medicii Jorg Grunwald şi Christof Janicke, au un trecut puternic ancorat în cercetarea ştiinţifică privind dezvoltarea medicamentelor pe bază de plante şi utilizarea acestora în diferite afecţiuni ale organismului. Cărţile editate şi cele peste 200 de articole publicate în reviste internaţionale de prestigiu, cumulul ştiinţific în cei 20 de ani petrecuţi ca experimentatori, îi recomandă ca autorități în domeniul medical.
Împreună cu 15 terapeuţi şi mai mulţi medici au selectat metode de lucru pe care autorii ne invită să le “încercăm, să le analizăm” în aşa fel încât să ni se potrivească, considerând că “există mai mult decât un drum spre aceeaşi destinație” în vederea stabilizării sau redobândirii stării noastre normale de sănătate.
În peste 700 de pagini sunt prezentate mai multe sisteme tradiţionale de vindecare reprezentate în principal de: Homeopatie, Ayurveda, Fitoterapie, Medicină alternativă Chineză sau Tibetană şi chiar Şamanismul, urmate de tratamentele naturale aplicate în diverse boli ale căilor respiratorii, ochilor şi urechilor, aparatului locomotor şi cel circulator, pentru diabet, gută, SIDA, bolile copilăriei şi cele legate de digestia alimentelor. Cartea se încheie cu un tabel cuprinzător al remediilor obţinute din plante şi clasificarea acestora în funcţie de afecţiunile organice.
Dacă vrem să folosim eficient această carte, într-o consultare rapidă v-am propune chiar să o începeţi cu acest capitol. Iar dacă dorim să ne alegem un terapeut (fitoterapeut sau cu altă specialitate non-alopată) este indicat să parcurgem cât mai mullte capitole din cartea celor doi autori, mai ales că la sfârşitul fiecărui capitol destinat diverselor terapii se găsesc adrese şi numere de telefon recomandate în România.
Având obiectivul să ne menţinem sănătoşi, înainte de a cumpăra diverse ierburi din reţele organizate specifice sau chiar cele culese din flora spontană, autorii ne îndeamnă să cerem sfatul unor persoane pricepute sau sfatul propriului terapeut. Veți descoperi că majoritatea afecţiunilor organismului nostru sunt direct corelate cu modul nostru de viaţă necorespunzător şi cu o nutriţie în exces sau deficitară, în funcţie de diverşi factori socio-economici.
Autorii au un capitol special dedicat metodelor asiatice de tratament ce se bazează mai întâi pe schimbarea regimului alimentar corelat cu exerciţi uşoare de mişcare, urmate de tratamente pe bază de plante şi/sau acupunctură.
În Reflexoterapia tălpii vă sunt prezentate cu exactitate punctele de masaj al acestei zone reflexogene, putându-se acţiona relativ uşor, dar cu efect curativ şi echilibrant asupra organelor interne ce corespund acestor zone.
Recomandarea noastră este să nu evitaţi a vă instrui continuu, iar această carte vă oferă multiple şanse de a alege şi a folosi căi tradiţionale în medicină, altele decât medicina alopată. O să decideţi singuri apoi ce drum să urmaţi pentru a rămâne sănătoşi, pentru că repetăm afirmaţia anterioară a autorilor: “Există mai mult decât un drum spre aceeaşi destinație”.