Lecturi de divertisment pentru copii si tineri

Lecturi de divertisment pentru copii si tineri

Dragilor,

www.elefant.ro a demarat, la jumătatea lunii aprilie, Campania Nationala de Incurajare a Lecturii pentru Copii si Tineri LECTURA E COOL(TURĂ)!, avand ca public țintă elevii din clasele IV – XII. Partenerii noștri principali în această campanie sunt Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Asicoația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Asociația Națională a Bibliotecarilor, Asociația Editorilor din România.

Mecanismul acestei campanii este foarte simplu: orice copil își poate alege o carte sau mai multe – cât mai multe – din lista noastră de recomandări, o citește, apoi se întoarce pe www.elefant.ro, în secțiunea special dedicată acestei campanii, și postează un comentariu – o recenzie a cărții, un eseu despre subiectul cărții, o recomandare de lectură. Postările care vor aduna cele mai multe Like-uri vor primi premii.

Copiii care vor participa la campania noastră de încurajare a lecturii se vor bucura de mai multe beneficii. În primul rând, lecturile recomandate le vor deschide orizonturi noi, vor afla multe lucruri interesante și, cel mai important, se vor întoarce la obiceiul cititului pe care, sperăm noi, să îl păstreze până la adânci bătrâneți :). Apoi, recenziile și micile eseuri postate de copii în secțiunea specială LECTURA E COOL(TURĂ)! din blogul elefant.ro le vor aduce premii substanțiale. Pentru că am gândit ca această campanie să dureze un an, în luna noiembrie 2011 va exista o jurizare intermediară a materialelor postate online de participanți. Partenerul nostru Dacia Group va oferi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Târgul de Carte Gaudeamus, premiile intermediare: un notebook, un Kindle și 3 vouchere a câte 100 de euro, pentru cumpărarea de cărți. Concursul va continua până la Bookfest 2012, când se va încheia cu o dezbatere publică pe tema lecturilor celor mai activi cititori participanți.

Back to top