Maestru și discipol: istoria prieteniei dintre Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu

Maestru și discipol: istoria prieteniei dintre Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu

Vineri, 11 martie, ora 18.30, la Librăria Pavesiana din București, începe unul dintre cele mai așteptate cursuri culturale ale primăverii. Evenimentul, intitulat „Maestru și discipol: istoria prieteniei dintre Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu“, își propune să reviziteze un episod mitologic al culturii române recente: prietenia intelectuală dintre cei doi mari cărturari. De o parte, un savant împlinit și influent, întemeietor de școală în istoria religiilor; de cealaltă, un discipol genialoid, asasinat la Chicago, la doar 41 de ani, în condiții încă neelucidate.

12746274_1538554046441909_888470172_nCursul e împărțit în trei ședințe săptămânale și beneficiază de participarea excepțională a lectorului Eugen Ciurtin, indianist și istoric al religiilor. Ciurtin a cunoscut direct pe mulți dintre colegii și prietenii occidentali ai lui Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu și promite să livreze cursanților informații inedite, culese personal, din lumea academică a celor doi.

Organizat de Inițiativa CALDERON, unul dintre cele mai puternice grupuri de acțiune culturală din București, evenimentul se adresează publicului de toate vârstele și profesiunile. Participanții nu trebuie să parcurgă vreo bibliografie specială. Înființată în septembrie 2013, Inițiativa CALDERON organizează conferințe cu mari personalități ale vieții publice românești, un club de lectură, cursuri de formare intelectuală. Cele aproape 100 de evenimente CALDERON de până acum au avut invitați de talia unor Maia Morgenstern, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Mihail Neamțu, Sever Voinescu, Carmen Mușat, Sorin Antohi, Mihaela Irimia.

Modalitatea de înscriere e simplă: cei interesați de curs trebuie să trimită un mesaj cu textul „Mă interesează“ la adresa info@calderon.at. Vor primi, apoi, toate detaliile necesare (o prezentare amănunțită a celor trei ședințe, calendar, taxă de participare, modalitate de plată etc.). Descrierea completă a cursului: www.calderon.at/maestru-si-discipol/.

Back to top