Noaptea Bibliotecilor

Noaptea Bibliotecilor

Dacă v-ați plictisit de cluburi, restaurante de fițe, cinematografe scumpe și mall-uri aglomerate și vreți să fiți totuși parte a unui eveniment exclusivist și rarisim, participați la Noaptea Bibliotecilor, care se va desfășura în intervalul 1 octombrie ora 18.00 – 2 octombrie ora 4.00. Puteți alege una dintre marile biblioteci din lista celor 13 instituții culturale din București ori una din cele 38 de biblioteci din țară înscrise în acest program.

Fiecare dintre bibliotecile participate la Noaptea bibliotecilor a conceput un program special pentru vizitatori. Nu veți vedea doar cărți înșirate pe rafturi, ci și spectacole pentru copii, teatru, lecturi din marii autori români, concerte de muzică clasică, dezbateri, concursuri cu premii în cărți, flash mob și multe alte evenimente.

Noaptea bibliotecilor va fi și un prilej, pentru unele insituții, de a expune, pentru un timp limitat, colecțiile sau manuscrisele rare pe care le dețin – Bibilioteca Națională va prezenta manuscrisului romanului Enigma Otiliei de George Călinescu, Biblioteca Metropolitană București va prezenta Biblia lui Șerban tipărită în București în anul 1688, și acestea sunt doar două exemple.

Este ultima oară când veți putea participa la Noaptea Bibliotecilor în sediul actual al Bibliotecii Naționale. La anul evenimentul va avea loc în noul sediu, mult mai spațios și mai ofertant din punct de vedere al opțiunilor pentru petrecerea timpului liber. Doamna Elena Tîrziman, Directorul Bibliotecii Naționale a României, a declarat recent: „Estimăm că în septembrie-octombrie 2012 vom deschide Biblioteca Națională pentru public…“. Este, poate, și una dintre ultimele dăți când mai mergem la biblioteci în această noapte specială, pentru că informatizarea bibliotecilor va aduce și posibilitatea de a organiza diverse evenimente online, mult mai des. „Biblioteca viitorului va fi o bibliotecă fără ziduri, dar ramânând acea structură de informare și documentare de care toți avem nevoie“, spunea tot doamna Tîrziman și are dreptate. Ne dorim ca bibliotecile să rămână piloni importanți ai vieții unei cetăți moderne.

Mai multe informații despre evenimentele incluse în Noaptea Bibliotecilor puteți găsi aici.

Back to top