Peste 70 de instituţii şi aproximativ 500 de titluri înscrise la Gala Industriei de Carte din România

Peste 70 de instituţii şi aproximativ 500 de titluri înscrise la Gala Industriei de Carte din România

La finalul înscrierilor la cea dintîi ediţie a Galei Industriei de Carte din România, ne bucurăm să constatăm o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci), anunță Oana Boca – Headsome Communication, cea care a avut inițiativă organizării acestui grandios eveniment dedicat publisherilor români.

Peste 70 de instituţii şi aproximativ 500 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmînate pe 11 mai, la prima ediţie a „Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România”. Lista candidaţilor include atît instituţii cu tradiţie – cele mai importante edituri şi cele mai puternice lanţuri de librării –, cît şi companii aflate la debut. După prelucrarea datelor, lista completă, împărţită pe secţiuni, va fi postată pe site-ul galei, www.galabundetipar.ro, precum şi pe pagina de Facebook.

„Din 2008 încoace, lumea editorială se tot vaită; este momentul să ne şi bucurăm, să avem o gală, să sărbătorim cele mai bune şi cele mai frumoase cărţi apărute în România în anul ce a trecut!”, spune Simona Kessler – Simona Kessler International Copyright Agency, membră a juriului Galei.

Categoriile de premii la care concurează cele aproximativ 500 de titluri înscrise şi cele peste 70 de instituţii sînt:

1. Categoria „Cea mai frumoasă carte”

a) Concepţie grafică

b) Carte ilustrată

2. Categoria „Cea mai bună carte a anului”

a) Carte de beletristică

b) Non-ficţiune românească

3. Categoria „Cea mai bună traducere”

4. Categoria „Cea mai bună carte de copii şi tineret”

5. Categoria „Cea mai bună colecţie”

6. Categoria „Cea mai bună carte netipărită”

a) E-Book

b) Audiobook

7. Categoria „Cea mai bună bibliotecă”

8. Categoria „Cea mai bună tipografie”

9. Categoria „Cea mai bună librărie”

10. Bestseller românesc

a) Cel mai vândut titlu

b) Cel mai popular autor

Premii speciale: Best new entry

a) Edituri

b) Librării

Joi, 26 aprilie, va avea loc jurizarea. Juriul competiţiei: http://www.galabundetipar.ro/editii/juriu/. Ceremonia de decernare a premiilor se va ţine în Aula Bibliotecii Naţionale a României vineri, 11 mai, începînd cu ora 18.00.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea în premieră  ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” este un eveniment organizat de federaţia Editorilor din România şi Asociaţia Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, Asociaţia Tipografilor „Transilvania”, Asociaţia Librarilor din România şi Infocarte.ro. Producător: Graffiti BBDO.

Back to top