Spune lumii povestea ta prin ținută

Spune lumii povestea ta prin ținută

Nina Garcia a fost ani la rând guru al modei americane, fashion editorul revistei Elle, care dicta stilul citadin şi scotea în afara trendului orice sau pe oricine. O specialistă foarte respectată, care a contribuit la transformarea reality show-ul Project Runway într-un fenomen naţional american, Garcia disecă stilul şi moda, ajutându-le pe femei să înveţe să facă diferenţa dintre trendy şi eternul clasic.

Cărțile sale recente conțin ilustraţii color peste tot, semnate de celebrul Ruben Toledo, un artist complet a cărui simplă prezenţă pe coperta unei cărţi creează vânzări instant. Stilul său grafic inconfundabil i-a adus colaborări fantastice cu artişti edgy şi stilişti celebri. Cu Nina Garcia a mai colaborat şi la cea mai recentă carte a acesteia, The One Hundred. A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own, iar cu Laren Stover la Bohemian Manifesto şi la The Bombshell Manual of Style. Toledo a lansat şi propriul Style Dictionary.

Dar să revenim la stil. Nina Garcia spune că ori de câte ori te îmbraci, îţi afirmi identitatea. Prin modă, spui lumii povestea ta, iar astfel ai posibilitatea să te gândeşti la propria înfăţişare ca la o calitate a caracterului tău creator. Cărțile Totul despre stil: fashion, lifestyle, glamour (Black Book of Style) și The Look Book. Ținuta perfectă pentru orice ocazie te ajută să-ţi exploreze propria voce a modei: acea parte din tine care se delectează cu experienţa plină de glamour de a-ţi construi cea mai bună înfăţişare.

De la cultivarea bunului gust până la apărarea de gafe într-ale modei, Nina Garcia le oferă cititoarelor ghiduri fundamentale care le învaţă cum să se îmbrace mai bine, incluzând sfaturi despre când şi cum să porţi anumite haine, cum să te adaptezi la ocazie, precum şi îndrumări despre cum să combini culorile şi materialele şi cum să-ţi creezi un look propriu. Astfel înveţi să experimentezi, să-ţi concepi stilul, să-l încadrezi într-un trend şi să-l pui în aplicare. Garcia nu livrează manuale obişnuite de stil, care să te înveţe când să porţi pantaloni albi şi când să renunţi la sandale. Nu afli că o bluză albă transparentă se vede vulgar peste un sutien prăzuliu. Primești o listă de surse din care să iei ingrediente pentru imaginea ta personală, ca şi când ai găti o preţioasă reţetă de haute cuisine.

Aceste două cărți nu vor fi pe placul femeilor pentru care modă înseamnă copierea modelelor din vitrina unui magazin sau din paginile unei reviste glossy, nici pe placul acelora care au migrene după ce termină de citit avertismentele de pe ambalajele de cosmetice. Dar le vor delecta pe cele care vor să se reinventeze şi care îşi acordă timp pentru o transformare care va însemna, de fapt, lunga călătorie stilată a vieţii.

Atemporale şi universale, cele două cărți vor să le reamintească femeilor că moda eternă e mai mult lăuntrică şi că oricine poate să se descopere prin paleta colorată a modei.

Cu ochiul bine format într-ale modei, Nina Garcia e cunoscută cel mai mult pentru rolul de formidabil şi infailibil arbitru al modei în emisiunea Project Runway. O specialistă de elită în domeniu, Garcia a lucrat la case de modă şi în presa de profil, colaborând cu mai toată lumea, de la Marc Jacobs la revistele Elle şi Marie Claire. Originară din Columbia, acum trăieşte la New York.

În 2008 a apărut cea de-a doua carte a sa, The One Hundred: A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own, cu opt tiraje încă de la lansare, iar în 2009 a lansat The Style Strategy: A Less-is-More Approach to Staying Chic and Shopping Smart. Nina Garcia este una dintre promotoarele grupului Fashism, format din femei preocupate de tendințele în modă și lifestyle.

Back to top