Start la înscrieri pentru Gala Industriei de Carte din România, ediția a doua

Start la înscrieri pentru Gala Industriei de Carte din România, ediția a doua

Astăzi debutează înscrierile la cea de a II-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești, cît și la profesionalizarea celor din industria de carte și la creșterea sentimentului de breaslă. Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialiști în vînzări, marketing și comunicare – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

La cea de a doua ediție intră în concurs produsele editoriale ale anului 2012. Sînt invitate să participe toate editurile care sînt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti, plus platformele online dedicate promovării cărților. Sunt două noi categorii de premii față de ediția I: „Cea mai bună campanie de Marketing / PR / CSR” și „Cea mai eficientă platformă online dedicată promovării cărților”. Înscrierea proiectelor în competiție are loc în perioada 19 februarie-15 martie 2013, iar spectacolul de decernare a premiilor este plănuit pentru data de joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naționale a României.

Din juriul celei de a II-a ediții fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency; Ion Bogdan Lefter – critic şi istoric literar, eseist, poet; Laura Grunberg – scriitoare, sociolog, autoare de cărţi pentru copii; Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck; Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist; Nicu Ilfoveanu – grafician, specialist în design de carte; Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni; Sabina Stirb – Head of CSR & Public Sector Division, GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare „Căutătorii de Povești” pentru programul Biblionet România și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Proiectele premiate în cadrul primei ediții a Galei „Bun de Tipar”vor fi expuse de Headsome Communication în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig (14-17 martie 2013).

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Federaţia Editorilor din România (FER) şi Headsome Communication, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România și Asociația Română de Relații Publice, cu sprijinul Ministerul Culturii și al Bibliotecii Naționale a României. Sponsor principal al evenimentului: Dacia.

Back to top