Uniunea Europeană organizează un mega festival de literatură în Guangzhou și Shenzhen, în perioada 18-26 noiembrie, la care participă 8 țări europene, printre care și România, reprezentată de Doina Ruști, cu unul dintre romanele sale recente, Mâța Vinerii.
La Alexandria Publishing House a apărut recent volumul de versuri Până unde are oxigen dragostea, semnat de Alexandru Petria. Cartea se găsește în rețeaua națională Librăriile Alexandria, iar online aici.
Miercuri, 13 iunie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), Anca Vieru va citi fragmente din romanul Spulberatic, apărut de curînd în coleția Ego. Proză a Editurii Polirom. Amfitrionul evenimentului: Florin Iaru.
Vor fi circa un milion de cărți la această ediție, cu reduceri care merg până la 80% din prețul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecții de filme și lansări de carte.
Să începem cu o banalitate: e greu să numesc doar zece cărți :-). Și să continuăm cu lucruri serioase. Ca să scrii, trebuie mai întâi să citești; am chiar și o rată citit/scris, cred că la o carte scrisă ar trebui să fi citit măcar câteva sute. Măcar.
Editura Trei lansează, în premieră în România, cartea fenomen 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru a celebrului psiholog clinician Jordan Peterson. Lansarea va avea loc la cea de a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai - 3 iunie, în noul pavilion B2, de la Romexpo.
5 secunde. De atât spune Mel Robbins că e nevoie pentru a-ți schimba viața. Autoarea ne propune o soluție simplă – care dă și titlul bestellerului său, Regula de 5 secunde – pentru a combate acea tendința de a amâna anumite decizii și acțiuni, pe care o avem cu toții.
Unul dintre cei mai apreciați autori contemporani de cărți pentru copii, Mark Lowery a lansat, la începutul acestui an, în Marea Britanie, cel mai recent roman al său, Călătoria mea cu Charlie, primit cu entuziasm de cititori și critici.
Editura Nemira publică în colecția Babel romanul Scăunele roșii, scris de Edna O’Brien, una dintre cele mai influente scriitoare de limbă engleză și câștigătoare a premiului PEN/ Nabokov Award for Achievement in International Literature în 2018.
Bogdan-Alexandru Stănescu a primit Premiul Premiul Radio România Cultural pentru romanul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, și în ediție digitală.
În parte epopee spațială, în parte basm popular, Astronautul din Boemia este, totodată, un cântec de dragoste pentru orașul Praga, unde autorul și-a petrecut copilăria alături de tatăl său, după ce părinții au divorțat și mama sa a emigrat în Statele Unite.
Danemarca este cea mai fericită țară de pe pământ grație conceptului scandinav hygge (pronunțat „hiu-gă). Fără să aibă un echivalent în română, acest cuvânt descrie un moment de fericire, căldură şi apropiere și îl întâlnim în lucrurile mărunte din viața noastră.