Cel mai tare eveniment la Gaudeamus 2013, azi: dezbaterea „Despre buna folosință a lecturii”

Cel mai tare eveniment la Gaudeamus 2013, azi: dezbaterea „Despre buna folosință a lecturii”

Conferințele „Despre buna folosință a lecturii” pun în valoare liceeni și profesori care intră în dialog și dezbatere cu reprezentanți ai comunității literare și culturale românești. Startul seriei pilot de trei conferințe are loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, azi, de la ora 15.30, în ceainărie.

Așadar, Rogozanu vs. DespoT alături de doi elevi, într-o confruntare 2 la 2 pe argumente, fler și dovezi, în dezbaterea „E mai bine să alegi ce să citești cu un mentor decât de unul singur?“. Echipa afirmatoare: Costi Rogozanu (scriitor) și Ina Cristea (elevă Liceul Sf. Sava). Echipa negatoare: Sorin Despot (poet) și Sofia Neacsu (elevă Liceul Sf. Sava).
Comunitatea culturală știe că în liceele din toate localitățile din România se află, la vârsta adolescenței, toți potențialii cititori dar și viitorii scriitori, jurnaliști sau critici și îndrumătorii lor.

Ceea ce face proiectul „Despre buna folosință a lecturii” este să provoace întâlnirea dintre aceștia într-o formulă care are ca punct de start un debate (dezbatere pro-contra) în care elevi și profesori fac echipe alături de personalități culturale (scriitori, manageri, editori, critici). Abordarea pro-contra este una dinamică și provocatoare, dând șanse egale fiecăreia dintre părți pentru a „câștiga” votul audienței dar și pentru a crea un spectacol de idei atractiv pentru elevi.
Iniţiat de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) în parteneriat cu Asociația Culturală BookMag şi cu Radio Romania Cultural, proiectul este posibil prin sprijinul Fundației Rațiu din Marea Britanie, iar parteneri educaționali sunt Editura Cartea Românească, Editura Polirom și Radio România Cultural.

Sunteți invitați cu mic cu mare să asistați la confruntare, să votați înainte de plecare.

Back to top