Citeşte cartea. Descifrează enigma. Jocul Final a început!

Citeşte cartea. Descifrează enigma. Jocul Final a început!

Pământ. Acum. Astăzi. Mâine. Jocul Final e real, Jocul Final a început. Viitorul e nescris. Ce va fi va fi. 12 Jucători. Tineri, dar din seminţii străvechi. Din care se trage toată omenirea. Şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. De atunci ei se pregătesc neîncetat.

2699_4b4cf2acNu au puteri supranaturale. Niciunul nu poate să zboare, să transforme plumbul în aur sau să-şi vindece rănile. Când le sună ceasul, Jucătorii mor. Mor ei, murim şi noi. Jucătorii sunt moştenitorii Pământului şi ei trebuie să rezolve Marea Enigmă a Salvării. Unul dintre ei trebuie să reuşească, altminteri vom pieri cu toţii. Jucaţi. Supravieţuiţi. Descifraţi. Oameni ai Pământului. Jocul Final a început. 
Oare exuberanţa va învinge puterea? Prostia va fi mai presus de bunătate? Lenea va birui frumuseţea? Învingătorul va fi bun sau rău? Există un singur mod de a afla.

Ce vedeți mai sus este mesajul de teasing al unei cărți noi pentru adolescenți, care este, în același timp, și un experiment de marketing editorial. La prima vedere este încă o distopie în trena succesului editorial și de casă Jocurile foamei. La o analiză mai atentă, este un titlu care oferă mai mult decât promite și care uimește nu doar prin conceptul de marketing – premii fabuloase în aur, lansare mondială în 30 de țări (petrecută în octombrie 2014) și o aplicație mobilă care va detrona orice alt joc ARG în 2015.

Primul volum din trilogia Endgame a fost lansat de HarperCollins în Statele Unite într-un tiraj record de 1.000.000 de exemplare. Impresionant, dar și înfricoșător: chiar poate să absoarbă piața de carte un astfel de tiraj? Rămâne de văzut…dar e posibil, ținând cont că povestea e captivantă, personajele au acel real feel la care adolescenții cititori rezonează instantaneu, iar jocul pe device-uri mobile nu va face decât să intensifice experiența lecturii.

În Endgame. Jocul Final: Convocarea, volumul 1 al trilogiei Endgame, eşti martor la căutarea primei Chei dintre cele trei care vor salva lumea. În paginile romanului este înscrisă o enigmă, pe care eşti invitat să o dezlegi. Premiile Endgame sunt fabuloase: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum și 1.500.000 $ – premiul final.

Trilogia Endgame ne dezvăluie o lume populată de seminții străvechi, din care se trage toată omenirea și care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminție există un Jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care va redefini soarta omenirii. Fiecare Jucător este antrenat conform tradiției seminției sale și are însușiri care îl vor ajuta în confruntarea finală. În apropierea maturității, el lasă locul unuia mai tânăr și ciclul continuă…

Am citit cartea aceasta în câteva ore – are un ritm alert și, cum v-am mai spus, personaje pe care le iubești sau le detești instantaneu. Cele 12 personaje care intră în Jocul Final nu sunt decât tipologii ale adolescenților din lumea reală: liceana ambițioasă, golanul de cartier, fashionista, geek-ul, introvertita, sportiva aparent respingătoare, drăguțica fragilă care nu-și dezvăluie resursele, infatuatul, încăpățânatul, nerăbdătorul…Locurile prin care ajung în cursa pentru dezlegarea enigmei sunt foarte bine documentate, astfel că lectura nu mai are doar încărcătura alertă, ci devine o lecție vie de istorie antică, mai ales că în paginile esențiale există linkuri care pot fi accesate de către cititorii curioși să afle mai multe.

M-a captivat și site-ul unde te trimit editorii americani, http://www.ancientsocieties.com/, unde afli despre fiecare seminție, primești indicii din joc și ești provocat să îți testezi abilitățile în dezlegarea enigmei din primul volum. Probabil că pentru cei care se antrenează aici startul jocului mobil va fi mult mai ușor.

Eu abia aștept al doilea volum!

”Unicul nostru scop a fost să creăm ceva incredibil, radical, nou – să inventăm viitorul. Să creăm un fenomen global al secolului 21: cărți, joc, enigme, social media, YouTube, film, reality TV…” – James Frey & Nils Johnson-Shelton

James Frey s-a născut în Cleveland. Toate cărţile lui – O mie de fărâme, Prietenul meu Leonard, Dimineaţă însorită şi Testamentul Final al Sfintei Biblii – au fost bestselleruri internaţionale.

Nils Johnson-Shelton este coautorul succesului editorial Niciun înger. Chinuitoare mea călătorie incognito în Cercul Secret al Îngerilor Iadului. Este şi autorul seriei pentru adolescenţi Cronici din lumea de dincolo, publicată de Full Fathom Five.

Endgame este un fenomen mondial, primul proiect interactiv carte-joc, apărut în 30 de ţări. Cu aplicaţia mobilă creată de Niantic Labs de la Google vei putea să joci în viaţa reală o versiune a Jocului Final, fiind liber să alegi o seminţie şi să lupţi cu ceilalţi. Află mai multe detalii pe www.endgamerules.com. De asemenea, Twentieth Century Fox a câștigat drepturile de ecranizare a seriei Endgame. James Frey scrie scenariul primului film, care va fi produs de Wyck Godfrey și Marty Bowen (Temple Hill), producătorii din spatele marilor succese de casă Twilight Saga și The Fault in Our Stars (Sub aceeași stea – roman apărut la editura Trei).

Citeşte cartea.
Găseşte indiciile. Descifrează enigma.
Există un singur câştigător.
Jocul Final e real.
Jocul Final a început.

Back to top