Despre zeițe interioare și prăbușiri repetate, doar pentru doamne

Despre zeițe interioare și prăbușiri repetate, doar pentru doamne

Mult-așteptatul volum al doilea din trilogia dedicată perversului domn Grey a apărut, în sfârșit, doamnelor! Surpriza este că Cincizeci de umbre întunecate de E.L. James continuă aventurile cuplului Anastasia Steele – Christian Grey într-o notă puțin diferită de cea a primului volum, Cincizeci de umbre ale lui Grey. Aşadar, trecem la nivelul următor.

Fiecare dintre protagonişti se luptă cu demonii interiori și exteriori. Anastasia este la primul ei job în publishing și are ghinionul de a nimeri peste un șef care poftește la nurii ei, dar este îndepărtat brutal de Christian, prin două mișcări surprinzătoare. Nu spun care, le descoperiți singure. Şi veţi vedea că în ultimul volum al trilogiei acest Jack o să aibă o partitură mai consistentă.

Cea mai mare provocare a Anastasiei este acceptarea trecutului lui Christian şi a secretelor lui. Unul dintre ele – temuta doamnă Robinson (prototipul femeii mature care profită de vigoarea sexuală a unui tânăr neexperimentat şi probabil un omagiu adus de autoarea celebrei pelicule The Graduate) –  reapare în forţă. Confruntarea dintre cele două femei are loc spre finalul acestui volum şi pot să pariez că nu ghiciţi cine se aliază cu Anastasia.

Christian trebuie să îşi înfrunte şi confrunte trecutul. Fiindcă la finalul primului volum iubiţii se separaseră, probabil că începutul acestuia vi se va părea forţat şi oarecum „din alt film“. Însă pe parcursul lecturii veţi înţelege mai multe despre primul capitol şi despre trecutul seducătorului „învechit în rele“. Şi prezentul năvăleşte peste el, întrupat în Leila, o fostă supusă care trece printr-o perioadă dificilă şi încearcă să se întoarcă în viaţa lui Christian eliminând-o pe Anastasia.

În registrul sexual nu prea sunt noutăţi, aşa că acelea dintre dumneavoastră care aţi savurat primul volum datorită scenelor hot veţi fi uşor dezamăgite. V-aţi putea consola cu pasajele introspective, cu întorsătura vanilla pe care o ia relaţia celor doi şi cu mica doză de adrenalină dinspre final. Dacă toate acestea nu vă vor mulţumi, poate o va face cel de-al treilea volum, Cincizeci de umbre descătuşate, car va fi lansat în România la jumătatea lunii noiembrie.

Stilul rămâne acelaşi, aerat şi uşor ca o frişcă bine bătută, care se întinde pe fix 623 pagini. Zeiţa interioară e martora tuturor scenelor care solicită reacţii din partea Anastasiei. După fiecare partidă de sex Christian se prăbuşeşte peste iubita lui cu deja obişnuitul „Oh, Anastasia, iubita mea!“, amândoi îşi muşcă buzele în acelaţi ritm şi la fel de sexy, el e la fel de seducător în blugi şi cămăşi albe…ş.a.

Meritul acestei cărţi? A atras spre lectură un public feminin, tot uşor şi aerat, pentru care lectura nu e de obicei o opţiune de relaxare. Iar dacă o fată de mall renunţă la câteva seri de cico şi stă pe canapea citind E.L. James, eu mă bucur. Poate că data viitoare va îndrăzni să citească ceva mai consistent.

Era să uit: playlist-ul e chiar interesant, merită încercat.

Back to top