Jurnal de campanie 3
O școală frumoasă

Jurnal de campanie 3    O școală frumoasă

Am fost săptămâna aceasta la Școala nr. 89 Nicolae Labiș, din cartierul Titan, sectorul 3. Un loc foarte drăguț, seamănă foarte mult cu școala la care am învățat eu…nu vă spun în urmă cu câte decenii. A fost un tur de forță, căci doamna Prof. Magda Oargă ne-a ajutat să ducem mesajul campaniei Lectura e cool(tură)! cât mai multor copii.

Așadar, de la ora 11.00 am avut întâlnire cu clasele a IV-a. Fețe luminoase, zâmbitoare, mutre ghidușe, neastâmpăr și veselie – dacă asta e atmosfera din clasă tot timpul, mai că m-aș face învățătoare! Evident, picii de a IV-a știu să fie și serioși, mai ales atunci când sunt întrebați ce fel de cărți citesc. Am primit răspunsuri dintre cele mai diverse și mai neașteptate.Unii preferă încă poveștile clasice, în timp ce alții au trecut deja la romane de groază sau cu vampiri. Unii adoră albumele de artă și biografiile marilor artiști, alții sunt de-a dreptul vrăjiți de romanele istorice.

Orice ar prefera, toți s-au arătat interesați de cărțile pe care prietena noastră Roxana Petrescu de la Corint le-a dus în dar: povești fantastice, istorice, cu vampiri, romantice…

După infuzia de energie de la întâlnirea cu elevii de-a IV-a ne-am pregătit pentru următoarea stație: o discuție despre romanul Oksa Pollock de la All, cu elevii din clasele V-VII. O misiune mai grea, dar care a avut un succes nesperat. Mario Demezzo, vicepreședintele Grupului All și partenerul nostru în campanie le-a povestit copiilor despre facerea unei cărți, despre selecția editorială și despre procesul prin care trece un text care în șase luni poate deveni un bestseller. Ne-am și jucat, pentru că Mario a propus un joc de cuvinte anti-plicitiseală, iar la final am vorbit despre Oksa Pollock și concurența pe care i-o face lui Harry Potter. Și dacă tot am ajuns aici, se pare că deja vremea lui Harry a cam trecut, ne mai interesează doar ecranizările care îl au drept protagonist. Cărțile mai puțin, poate și din cauză că în România ajung mai târziu sau se epuizează prea devreme.

Vizitele în școli vor cotinua din 5 decembrie, când suntem așteptați la Școala 116, tot din sectorul 3.

Back to top